Premieră în România: organe prelevate de la o persoană de 84 de ani. Rinichii au ajuns la Cluj

Premieră în România: organe prelevate de la o persoană de 84 de ani. Rinichii au ajuns la Cluj

Mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au realizat o prelevare de organe în premieră, având în vedere că a fost vorba despre cel mai vârstnic donator de până acum din România, o femeie de 84 de ani.

"Duminică, 20 martie 2022, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au realizat încă o intervenţie de prelevare de organe (ficat şi rinichi) de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre o femeie de 84 de ani, internată în Secţia Clinică ATI, aceasta fiind cel mai vârstnic donator din România", a precizat SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

"Deşi pacienta avea o vârstă înaintată, familia a fost de acord cu prelevarea, transformând astfel moartea unui om drag într-o şansă la viaţă pentru alţi oameni", au mai transmis reprezentanții spitalului.

Comenteaza