Prima prelevare de organe din acest an la SCJU Cluj. Organele unui pacient aflat în moarte cerebrală salvează mai multe vieți

Prima prelevare de organe din acest an la SCJU Cluj. Organele unui pacient aflat în moarte cerebrală salvează mai multe vieți

În noaptea dinspre sâmbătă spre duminică a avut loc prima prelevare de organe din acest an la Spitalul Clinic de Urgență din Cluj-Napoca.

În noaptea de sâmbătă pe duminică a acestui început de martie, s-a efectuat prima prelevare de organe din acest an, în cadrul a Secțiilor ATI I și II ale SCJU Cluj. 

O echipă multidisciplinară coordonată de Dr. Dumitru Patraș, medic primar ATI și Dr. Elena Ștefănescu, medicul KDP, responsabil cu identificarea și susținerea donatorului, au prelevat în deplină siguranță ficatul și rinichii unui pacient de 63 de ani, nerecuperabil, victimă a unui Atac Vascular Cerebral. 

Rinichii și ficatul său vor ajunge la bolnavi din Cluj și București.

„Rinichii prelevați au fost preluați de ICUTR Cluj, în timp ce ficatul a fost transportat la Institutul Clinic Fundeni. Mulțumim familiei donatorului pentru gestul nobil care dă o nouă  șansa la viață altor oameni aflați în suferință!”, a transmis conducerea SCJU Cluj.

Alături de cei doi medici, din echipă au mai făcut parte specialiști ai Institutului Clinic Fundeni și din ICUTR Cluj.

Comenteaza