Primarul din Cluj: "Tendinţa este uşor crescătoare, de aceea trebuie să accelerăm vaccinarea"

Primarul din Cluj: "Tendinţa este uşor crescătoare, de aceea trebuie să accelerăm vaccinarea"

În faţa unui iminent val 4, dar şi ţinând cont de noua varantă Deltă care a ajuns în România, primarul Clujului, Emil Boc, îi sfătuieşte pe oameni să se vaccineze împotriva Covid. 

"Avem situaţia sub control, dar creşte incidenţa şi îşi face tot mai mult prezenţa varianta Delta. Pentru a putea fi în continuare în siguranţă, trebuie să nu luăm piciorul de pe campania de vaccinare. Clujul stă bine, rata de aproape de 60%, dar încă mai avem pentru a putea fi feriţi de un pericol de a apărea o nouă criză medicală. La Primărie avem o rată de peste 70% de vaccinare. Sper că şi alte alte instituţii de stat să fie la fel. Acum ne focusăm pe convingere, în a-i convinge pe cei încă nu au făcut-o. Fac apel la vaccinare pentru siguranţa tuturor. Tendinţa este uşor crescătoare, de aceea trebuie să accelerăm vaccinarea", a declarat primarul Emil Boc. 

Miercuri, la Cluj au fost confirmate 21 de cazuri noi COVID-19. În urmă cu exact două săptămâni, erau confirmate doar 3 cazuri noi. Epidemiologii susține că valul 4 - Delta - va aduce aproximativ 5.000 de cazuri. Tulpina Delta infectează mai ușor adulții care au deja imunitate naturală sau vaccinală superficială, dar și tinerii nevaccinați din categoria 18-24 de ani, tabloul clinic fiind ușor diferit la tineri decât până acum, transmite Jurma. 

Etichete
Comenteaza