Video Primarul din Florești: „Suntem la un pas distanță să emitem autorizația de construire pentru Spitalul Regional Cluj”

Primarul din Florești: „Suntem la un pas distanță să emitem autorizația de construire pentru Spitalul Regional Cluj”

Spitalul Regional de Urgență din Cluj așteaptă autorizația de construire din partea Primăriei Florești. Urmează licitația de execuție a lucrărilor care va fi realizată de către ministerul Sănătății.

Edilul Bogdan Pivariu a transmis, la ZIUA LIVE, că este o chestiune de zile până când autorizația va fi eliberată.

Ținem legătura cu proiectanții. Noi am primit documentația pentru a scurta din timpii parcurși cu verificarea documentelor. În momentul în care vor fi toate avizele, care bănuiesc că vor fi aduse în câteva zile, o să tratăm cu celeritate eliberarea autorizației de construire. Spitalul Regional este un proiect extrem de important pentru Florești, dar și pentru Cluj-Napoca, județul Cluj și întreaga regiune.

Va schimba foarte mult fața atât a localității noastre, cât și a conceptului de spital regional de urgență. Cred că este primul de acest fel din România și mă bucur că va fi edificat în Florești. Suntem la un pas distanță de a emite autorizația de construire pentru ca cei de la ministerul Sănătății să continue cu licitația pentru execuția acestor lucrări”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Licitația pentru prima fază a lucrărilor va fi lansată la finalul lunii martie iar licitația pentru a doua fază, cel târziu în luna august 2023.

Pachetul numărul 1 de lucrări va cuprinde:

• Lucrări pentru relocarea / protecția utilităților
• Lucrări pentru excavări (sistematizare și incintă): execuție perete mulat și zid de sprijin parcare exterioară, săpătură generală, epuismente
• Organizarea de șantier
• Alte lucrări propuse de Prestator

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural și medical, al echipamentelor și tehnologiei IT. Va avea 19 săli de operație și 849 de paturi pentru viitorii pacienți.

Comenteaza