Program de formare în stilul de viață sănătos, la UBB

Program de formare în stilul de viață sănătos, la UBB

Centrul Național de Competențe în Stilul de Viață Sănătos, co-creat de UBB School of Health – UBBMed și Academia Română, împreună cu European Lifestyle Medicine Organisation, încep un program de training pentru competențe transversale în stilul de viață sănătos, adresat specialiștilor în sănătate (ex. medicină, psihologie, asistență socială, asistență medicală etc.). Fiind un demers inovativ și important, primul training este unul introductiv și gratuit pentru participanți.

„Stilul de viață este un demers relevant atât pentru menținerea sănătății și/sau optimizarea/dezvoltarea oamenilor încă sănătoși, cât și pentru tratamentul diverselor probleme legate de sănătate. De multe ori este greu de definit riguros un stil de viață sănătos din cauza unor abordări prea înguste (sau reducționiste) disciplinar și, mai complicat, este greu de implementat în rutina de viață personală deoarece adesea se ignoră (sau nu se cunosc) mecanismele psihologice fundamentale de schimbare atitudinal-comportamentală. În plus, domeniul a atras și implicarea pseudospecialiștilor, astfel încât există extrem de multă pseudocunoaștere și mituri în domeniu, lucruri periculoase pentru sănătate. Echipa de formatori este una de top la nivel național și internațional, abordând stilul de viață într-un demers științific complex multi/inter/transdisciplinar de tip bio-psiho-social (biomedical & psihosocial), depășind astfel limitările de definire și barierele de implementare. Le mulțumesc tuturor pentru implicarea în acest demers important și inovativ!”, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. psih. Daniel David.

Mai multe detalii despre program și modalitatea de înscriere pot fi găsite accesând link-ul https://healthylifestyle.research.ubbcluj.ro/.../UBB-Stil

Comenteaza