Proiectarea Spitalului Regional Cluj, gata în mai

Proiectarea Spitalului Regional Cluj, gata în mai

Proiectarea Spitalului Regional Cluj urmează să fie încheiată în mai 2023, potrivit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

Proiectarea pentru Spitalul Regional Cluj se va încheia în aprilie-mai: “Ne dorim să avem cât mai rapid, dacă se poate exact cum a fost planificat, până la finalul lui 2027, cele trei spitale funcţionale şi, în paralel, să lucrăm şi pentru o politică de resurse umane care să asigure toate resursele umane necesare acestor spitale, pentru că altfel, în mod evident, nu facem construcţii de dragul construcţiilor, ci construcţii şi dotări medicale pentru pacienţii din România”, a mai transmis ministrul Sănătăţii.

Noul Spital Regional de Urgență Cluj SRU va prelua din activitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca și ale altor părți ale rețelei de urgență, cu o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural și medical, al echipamentelor și tehnologiei IT.

Ministerul Sănătății a desemnat, anul trecut, câștigătorul licitației pentru contractul privind proiectarea Spitalului Regional din Florești. Valoarea contractului de proiectare este de 17 milioane de euro, iar termenul de finalizare a proiectului tehnic de execuţie (PT) este de 12 luni. Contractul de proiectare a fost câștigat de asocierea 3TI Progetti Italia-Ingegneria Integrata S.P.A., ATI Project, ADURO Impex.

Comenteaza