Psiholog, despre incidentul cu profesoara înjunghiată de elev: Nu este un incident pur şi simplu întâmplător, ceva din mediul familial nu este ok

Psiholog, despre incidentul cu profesoara înjunghiată de elev: Nu este un incident pur şi simplu întâmplător, ceva din mediul familial nu este ok

Psihologul Bianca Pescaru a declarat, luni, într-o emisiune tv, despre incidentul elevului care şi-a atacat profesoara cu cuţitul, că este important să înţelegem care au fost toţi factorii care au dus ca un copil să aibă depresie şi accese de furie.

Bianca Pescaru a declarat în emisiunea "Proiect de Ţară: România", de la Prima News, că acei copii care ajung să facă asemenea fapte nu ajung în asemenea situaţii întâmplător.

”Sunt mai mulţi factori care converg, care pregătesc mentalitatea şi dezvoltarea din punct de vedere psiholog a unui copil care ajunge să aibă o astfel de manifestare, deci nu este un incident pur şi simplu întâmplător şi, într-o situaţie de genul acesta, este foarte important să analizăm şi să înţelegem care au fost toţi factorii care au dus ca un copil să aibă depresie, accese de furie. Să înţelegem ce nu s-a făcut bine din aceşti factori care au conlucrat să se ajungă la o astfel de situaţie”, a spus Bianca Pescaru. 

Psihologul a precizat că intervenţia unui psiohlog este foarte posibil să fi fost de ajutor, dar a ţinut să precizeze că, în general, când un copil ajunge să facă depresie, în primul rând ceva din mediul familial nu este ok.

”Copiii au diagnostic din punct de vedere psihiatric sau psihologic pentru că ceva din mediul familial nu este ok şi tocmai de aceea în cazul copiilor lucrăm în strânsă colaborare cu familia şi cu părinţii pentru că o simplă consiliere, şedinţă de terapie nu sunt neapărat de ajutor dacă nu se schimbă lucrurile din mediul familial care au făcut copilul să ajungă în această depresie”, a arătat psihologul, conform News.ro.

 ”Există mulţi copii care nu reuşesc să îşi atingă obiectivele şi care nu ajung să aibă depresie, dacă au părinţii care sunt o bază de siguranţă din punct de vedere emoţional, care le normalizează eşecul. Evident că copilul nu ajunge la depresie şi nici la reacţii din acestea violente”, a spus ea.

Bianca Pescaru a mai arătat că depinde foarte mult de ce va arăta expertiza psihlogică în cazul acestui copil. 

”Este important să se facă o expertiză ca la carte, să se excludă posibile alte cauze care ar fi putut să îl afecteze pe copil şi să îl facă să se ducă spre astfel de manifestări. Sunt aceste diagnostice psihiatrice, probleme de natură medicală, care ar putea fi posibile explicaţii în aceste comportamente”, a mai spus psihologul. 

Comenteaza