Rafila, către părinți: Nu trimit copilul în colectivitate atunci când are simptomele unei viroze respiratorii

Rafila, către părinți: Nu trimit copilul în colectivitate atunci când are simptomele unei viroze respiratorii

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, îi sfătuiește pe părinţii care au copii cu viroze să nu îi trimită în colectivitate, precizând că acesta este "singurul lucru pe care putem să îl facem ca să oprim extinderea" numărului de îmbolnăviri.

Întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, ce îi sfătuieşte pe părinţi, având în vedere că tot mai mulţi copii sunt diagnosticaţi cu viroze respiratorii, ministrul Sănătății a afirmat că "singurul lucru" care poate fi făcut ca să oprim extinderea infecţiei este ca atunci când avem copilul bolnav să nu îl trimitem în colectivitate.

"Este cea mai bună şi cea mai responsabilă măsură pe care un părinte o poate lua. Şi eu am luat această măsură în ceea ce priveşte copilul meu. Nu trimit copilul în colectivitate atunci când are simptomele unei viroze respiratorii. Cred că este lucrul cel mai înţelept care va duce la scăderea semnificativă a numărului de cazuri pe care noi o estimăm la sfârşitul acestei luni", a declarat Alexandru Rafila. 

Ministrul Sănătății a fost întrebat si când ar trebui părinţii să meargă cu copiii la spital atunci când au viroze respiratorii.

"În general simptome persistente, febră mare, peste 39, cu dificultăţi în respiraţie recomandă apelarea la serviciul 112 sau prezentarea la o unitate de primiri urgenţe. Altfel, pentru o infecţie banală, normală, adresabilitatea la medicul de familie, izolarea şi tratament la domiciliu, simptomatic sau etiologic", a explicat Rafila.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza