Rafila: Era foarte bine ca prima zi de şcoală să coincidă cu o testare a tuturor elevilor

Rafila: Era foarte bine ca prima zi de şcoală să coincidă cu o testare a tuturor elevilor

Medicul Alexandru Rafila spune că era bine ca la reluarea şcolii, după cele două săptămâni de vacanţă, să fie testaţi toţi elevii.

„Era foarte bine ca prima zi de şcoală să coincidă cu o testare a tuturor elevilor încât riscurile pentru şcolari să fie minime. Dacă ai cea mai mare proporţie de personal didactic şi nedidactic vaccinată, nu sunt cazuri în şcoală, poţi să faci testare, cred că şcolile îşi pot desfăşura activitatea, dar sigur lucrul acesta trebuie evaluat împreună cu Direcţia de Sănăte Publică locală. Şi atunci pot continua multe dintre şcoli”, a precizat Alexandru Rafila, într-o emisiune la Aleph News.

Medicul a spus că modul de reluare a cursurilor "o să fie o decizie dificil de luat pentru domnul ministru Cîmpeanu, pentru că există cele două curente: primul, din care fac şi eu parte, cei care vor să menţină şcolile deschise, în condiţii de siguranţă, şi cei care vor să le închidă cu orice preţ". Rafila consideră că în învăţământul online, lipsa interacţiunii e foarte gravă, traumatizantă şi "o să avem tot mai multe probleme dacă continuăm în acest fel".

 Ministrul interimar al Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că şcoala va începe pe 8 noiembrie, urmând ca până vineri autorităţile să decidă dacă cursurile vor fi reluate cu prezenţa fizică sau online.

Comenteaza