Rafila: "Nota pentru sistemul de sănătate din România este undeva între 7 şi 8. Eu cred că trecem clasa"

Rafila: "Nota pentru sistemul de sănătate din România este undeva între 7 şi 8. Eu cred că trecem clasa"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, acordă o notă între 7 şi 8 sistemului românesc de sănătate, precizând că "suntem, cu siguranţă, pe un pe un trend crescător".

Rafila consideră că  sistemul românesc de sănătate "trece clasa", cu o notă între 7 și 8 şi, cu mențiunea că în acordarea unui calificativ trebuie ţinut cont de nivelul de finanţare al sistemului.

"Cred că nota pentru sistemul de sănătate din România este undeva între 7 şi 8, dar să ştiţi că, de multe ori, nu nota este importantă, ci trendul. Iar din punct de vedere al trendului, suntem, cu siguranţă, pe un trend crescător şi dacă toate proiectele pe care noi le-am pus în pagină şi au început să se facă, în mod efectiv, se vor realiza – şi opinia mea este că marea lor majoritate se va realiza – atunci nota pentru sistemul de sănătate, pe care o vor da cetăţenii, nu trebuie să dăm noi notele, va fi una mai bună.

Eu cred că trecem clasa, trebuie să ţinem cont şi de nivelul de finanţare a sistemului de sănătate din România, ce oferă sistemul de sănătate din România în corelaţie, dacă vreţi, cu nivelul finanţării. Cred că sistemul de sănătate din România, ţinând cont şi de limitele acestei finanţări, oferă pacienţilor, în general populaţiei, servicii satisfăcătoare", a declarat Alexandru Rafila, duminică seară, la postul B1 TV întrebat ce notă dă sistemului sanitar românesc. 

Comenteaza