Rafila: Săptămâna viitoare va începe campania de vaccinare antigripală/ Cine se poate vaccina gratuit

Rafila: Săptămâna viitoare va începe campania de vaccinare antigripală/ Cine se poate vaccina gratuit

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat vineri că săptămâna viitoare va începe campania de vaccinare antigripală.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat vineri că săptămâna viitoare va începe campania de vaccinare antigripală, iar medicii de familie vor putea prescrie categoriilor la risc vaccinul antigripal compensat integral.

"Săptămâna viitoare va începe campania de vaccinare antigripală. Medicii de familie vor putea prescrie categoriilor la risc vaccinul gripal compensat integral", a afirmat Rafila.

Potrivit ministrului, acţiunea de vaccinare propriu zisă se va face fie la medicul de familie, fie la farmaciile care sunt incluse în acest moment în program.

Cine se poate vaccina gratuit și cum se obține serul

Medicii nu vor mai lua vaccinurile prin DSP, ca până acum, acestea urmând să fie distribuite pe bază de rețetă, prin farmaciile cu circuit deschis, pentru cei care îl vor obține compensat sau gratuit. Totodată, vaccinul va putea fi cumpărat și la liber din farmacii, dar la preț întreg.

Conform noului Ordin al Ministerului Sănătății, beneficiază de compensare 50% din prețul de referință persoane cu vârsta de la 45 de ani până la 65 de ani, fără boli cronice, iar de compensarea 100%, copii cu vârsta de la 6 luni și până la 19 ani, gravidele, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar și persoanele de la 19 ani până la 65 de ani cu boli cronice.

Comenteaza