Rafila: Schimbăm modul de distribuţie a vaccinurilor către medicii de familie. Aceştia vor fi aprovizionaţi direct la cabinet

Rafila: Schimbăm modul de distribuţie a vaccinurilor către medicii de familie. Aceştia vor fi aprovizionaţi direct la cabinet

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că până la jumătatea anului va fi schimbat modul în care se distribuie vaccinurile către medicii de familie, în sensul că aceştia vor fi aprovizionaţi direct la cabinet.

Se mai relaxează birocrația în cazul medicilor de familie în ceea ce privește procesul de vaccinare.

"Până la jumătatea anului vom schimba modul de distribuţie a vaccinurilor către medicii de familie, în sensul că nu vor mai trebui să le ridice ei şi să se ocupe de foarte multă birocraţie atunci când merg la direcţiile de sănătate publică să ridice vaccinurile din programul naţional de imunizare, ci vor fi aprovizionaţi direct la cabinet cu vaccinurile de care au nevoie pentru protejarea pacienţilor de pe listele proprii", a spus, potrivit Agerpres, ministrul Alexandru Rafila, luni, la dezbaterea "Vaccinul, cel mai puternic stimulent al imunităţii", organizată de DC Media Group.

Potrivit acestuia, compensarea vaccinurilor pentru pacienţii cronici sau alte categorii s-ar putea face într-un viitor apropiat.

"Compensarea vaccinurilor pentru pacienţii cu boli cronice sau pentru anumite categorii, de exemplu vaccinul HPV, care trebuie să fi accesibil atât adolescenţilor, dar şi persoanelor adulte, femeilor care pot să beneficieze de vaccinare sau vaccinul gripal, pot face într-un viitor apropiat subiectul acestor programe de compensare a vaccinurilor care cresc accesibilitatea", a arătat Rafila.

Comenteaza