Rafila spune că se caută "o soluție rapidă" pentru ocuparea locurilor rămase libere la rezidențiat

Rafila spune că se caută "o soluție rapidă" pentru ocuparea locurilor rămase libere la rezidențiat

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a anunțat marți că autoritățile caută "o soluție rapidă" pentru a acoperi locurile și posturile neocupate la concursul de rezidențiat.

“Nu au rămas foarte multe locuri. Din cele aproape 700 de locuri la medicină de familie, au rămas libere vreo 40, adică 6% din totalul locurilor alocate medicinei de familie”, a declarat Alexandru Rafila, marți, la finalul unei conferințe despre infecția HIV.

Mai precis, după concursul de rezidențiat din acest an, au rămas neocupate 41 de locuri la chirurgie generală, 40 la medicină de familie și 20 la medicină de urgență.

“Ne gândim la o soluție rapidă încât, în perioada imediat următoare, aceste locuri să fie ocupate conform prevederilor legale în vigoare, încât să nu mai existe locuri disponibile de pregătire în rezidențiat, inclusiv din specialități deficitare care să nu fie ocupate de tinerii absolvenți”, a completat ministrul.

Inițial, Ministerul Sănătății a urcat pragul de promovare pentru acest an la 65%, de la 60% - cum era în anii trecuți, însă având în această situație, ar fi putut alege un loc sau un post în specialitate maxim 3.696 candidați din cele 4.327 locuri disponibile, s-a revenit la pragul de 60%.

Comenteaza