Rafila vrea să treacă SMURD la Sănătate. Reacția lui Arafat

Rafila vrea să treacă SMURD la Sănătate. Reacția lui Arafat

"Nu văd niciun motiv să stricăm ceea ce s-a dovedit foarte eficient", a spus Raed Arafat, după ce ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că serviciul de urgență SMURD ar trebuie să treacă de la Interne la Sănătate. 

"Integrarea în MS a SMURD sau ruperea modului de lucru al sistemului de urgenţă care există la momentul actual, care este un mod integrat cu DSU şi care şi-a dovedit eficienţa - cel puţin pe durata pandemiei s-a văzut foarte clar eficienţa unei coordonări unitare - şi întoarcerea în timp la un model în care fiecare era într-un alt loc nu face decât să slăbească sistemul şi să strice ce s-a construit. Mergem mai departe pe un model integrat. Cu MS se colaborează, dar coordonarea este într-un singur singur loc. La o intervenţie nu merge numai Ambulanţa, medicul, merg şi pompierii, şi SMURD-ul, elicopterul. Acest sistem, de când l-am dezvoltat, din 2007, l-am dezvoltat să mergem împreună. (...) Nu văd acum niciun motiv să rup acum, unele la Interne, altele la Sănătate, şi să stricăm ceea ce s-a dovedit foarte eficient", a declarat medicul Raed Arafat, joi, la Braşov, potrivit Agerpres.

Reacția șefului DSU vine după ce ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că SMURD trebuie să treacă de la Ministerul de Interne la Ministerul Sănătăţii.

"Mă bucur că avem parteneri profesioniști. La nivelul DSU este domnul dr. Arafat, care cu asta s-a ocupat în ultimii 30 de ani, dar în mod evident discutăm despre o activitate medicală, iar reponsabilitatea atât în fața profesioniștilor din sănătate, cât și în fața opiniei publice este a Ministerului Sănătății.

Sunt partenerii noștri. SMURD este o structură a DSU care și-a făcut foarte bine datoria - eu întotdeuna le voi mulți public pentru ceea ce au făcut și pentru ceea ce fac - dar integrarea serviciilor de urgență cu celelalte servicii (...) e absolut necesară pentru că nu funcționează separat. Ele trebuie să funcționeze integrat, iar lucrul ăsta trebuie să fie o politică de sănătate care să nu țină cont de persoanelor care ocupă într-un moment sau altul o poziție de demnitate publică într-unul dintre aceste domenii, ci trebuie să țină cont de nevoia de a beneficia de servicii de sănătate”, a spus Alexandru Rafila, joi, la Conferinţa Naţională "Alertă în sănătate! Cum eliminăm barierele din calea accesului pacienţilor la medicamente".

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza