Rămânem în top la COVID! Cluj, primul la incidență și al doilea la cazurile noi

Rămânem în top la COVID! Cluj, primul la incidență și al doilea la cazurile noi

Clujul are cea mai mare rată de infectare din țară și conduce între județe la numărul cazurilor noi de COVID, depistate în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore, au fost depistați cu noul coronavirus 72 clujeni, în scădere ușoară față de ieri, când au fost raportate 83 de noi infectări.

Astfel, în ultima zi, pe primul loc pe țară la numărul noilor cazuri se află București, unde au fost înregistrate 205 persoane infectate, iar pe locul doi este județul Cluj, cu 72 de cazuri. 

În ceea ce privește incidența infectărilor, cea mai mare valoare la mia de locuitori se înregistrează în Cluj - 1,69. Pe locul doi vine municipiul București - 1,53 la mie, iar pe trei e județul Timiș, cu 1,19 cazuri la mia de locuitori. Media pe țară a coborât sâmbătă la 0,46 cazuri la o mie de locuitori.

Situația în spitale

La Cluj sunt internați 102 pacienți cu COVID. Dintre persoanele internate 3 sunt copii, iar pe secțiile ATI sunt 24 de bolnavi în stare gravă, toți adulți.

La nivel național, în spitale sunt 1.143 de pacienți confirmați cu COVID, dintre care 198 pe secțiile ATI, cu doar 2 mai puțini față de ieri.

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 887 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 129 mai puțin față de ziua anterioară și 8 decese, printre care și cel al unui copil.

 

Comenteaza