Răzvan Cherecheş: "Acum că avem tulpina Omicron, care ar fi pașii următori?"

Răzvan Cherecheş: "Acum că avem tulpina Omicron, care ar fi pașii următori?"
| Foto: Facebook

Specialistul în sănătate publică al UBB Cluj, Răzvan Cherecheș, explică, într-o postare pe Facebook, ce avem de făcut în continuare, acum că noua tulpină Omicron se răspândeşte şi în Europa. 

Ce avem de făcut acum că a apărut o nouă mutaţie a virusului SARS-Cov-2?  "Așteptăm rezultatele testelor privind efectul vaccinurilor asupra tulpinii - cam în 2 săptămâni ar trebui să avem primele rezultate şi continuăm să ne vaccinăm - tulpinile suferă mutații în populația de persoane nevaccinate + vaccinurile reduc simptomele severe și decesele", spune profu' de sănătate. 

Acesta spune că este extrem de important să nu renunţăm la masca de protecţie şi la distanţare. "Transmiterea este prin aer și la această tulpină - continuăm cu măștile, ventilația, distanțarea, testarea rapidă în masă".

Totodată Răzvan Cherecheş spune că trebuie extinsă și întărită utilizarea certificatului verde ca să îi protejăm pe cei nevaccinați de infecție. 

Specialistul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, explică, într-o postare pe Facebook, că noua tulpină Omicron a apărut în Africa pentru că vaccinurile au fost monopolizate de către țările bogate. Rata de vaccinare pe continentul african este de aproximativ 7%, susține Cherecheș.

 ”Distribuția vaccinurile va trebui să fie una echitabilă la nivel global, dacă vrem să eliminăm riscurile de evadare imunologică!”, avertizează specialistul în sănătate publică. Răzvan Cherecheș a postat și un clip video pe tema vaccinării în statele sărace.

Comenteaza