Răzvan Cherecheș, despre testarea pe proprii bani a medicilor din România: „excelent ”

Răzvan Cherecheș, despre testarea pe proprii bani a medicilor din România: „excelent ”
| Foto: razvan cherecheș/facebook

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă că preşedintele Colegiului Medicilor obligativitatea testării medicilor nevaccinaţi anti-COVID pe banii lor.

„Preşedintele Colegiului Medicilor susţine această măsură şi chiar l-am rugat să facă un chestionar printre membrii Colegiului Medicilor ca să vedem şi părerea lor. În paralel, am început o documentare a situaţiei vaccinărilor în rândul personalului medico-sanitar în unităţile spitaliceşti”, a spus ministrul la postul B1 TV, conform Agerpres.

Astfel, din datele parţiale reiese că, cel puţin în Bucureşti, peste 80-85% din medici sunt vaccinaţi, a arătat Mihăilă.

„Din personalul medico-sanitar, dacă luăm la nivel global, undeva la 58%, din datele parţiale pe care le avem până acum, sunt vaccinaţi”, a afirmat demnitarul, potrivit g4media.ro.

RĂZVAN CHERECHEȘ, EXPERT ÎN SĂNĂTATE PUBLICĂ, A REACȚIONAT: 

„excelent - Colegiul Medicilor incepe sa se activeze

Colegiul Medicilor este organizatia din Romania care acorda sau ridica dreptul de libera practica pentru medicii din Romania

un medic nevaccinat constituie un risc pentru pacientii lui/ei + vaccinul este disponibil gratuit si este o protectie sigura (demonstrata de nenumaratele studii = este normal ca medicii care aleg sa nu se vaccineze din motive de credinte personale (nu din cauze medicale - ex. alergii severe dupa prima doza ...) sa isi plateasca singuri testele periodice prin care sa evite riscul pentru pacienti” a transmis Răzvan Cherecheș pe pagina sa de Facebook. 

Comenteaza