Revenim în topul COVID. Creștere semnificativă a cazurilor de infectare la Cluj

Revenim în topul COVID. Creștere semnificativă a cazurilor de infectare la Cluj

Sute de clujeni au fost depistați cu noul coronavirus în ultima zi, cel mai mare număr de cazuri noi depistate în România, după București.

În ultimele 24 de ore, au fost depistați cu noul coronavirus 471 clujeni, singurul județ cu peste 400 de noi infectări.

Cu acest număr de cazuri noi, județul Cluj se situează pe locul doi pe țară după București, unde au fost înregistrate 1.090 de noi îmbolnăviri, iar pe locul trei, se află este Timiș, cu 339 de cazuri.

În ceea ce privește incidența infectărilor, Clujul a urcat la 5,85 la mie și se află tot pe locul doi, după municipiul București, care are 6,65 cazuri la o mie de locuitori. 

Situația în spitale

La Cluj sunt internați 174 pacienți cu COVID, în scădere față de ziua precedentă, când erau 195. Dintre persoanele internate 11 sunt copii, iar pe secțiile ATI sunt 34 de bolnavi în stare gravă, toți adulți.

La nivel național sunt internați 2.847 de pacienți confirmați cu COVID, dintre care 398 pe secțiile ATI, cu 4 mai mulți față de ieri.

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 4.276 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 2.325 mai multe față de ziua anterioară și 45 de decese, dintre care unul anterior intervalului de referință.

Comenteaza