Rezidenţiat 2018. Peste 1.200 de candidaţi la Cluj. Câte locuri sunt disponibile

Rezidenţiat 2018. Peste 1.200 de candidaţi la Cluj. Câte locuri sunt disponibile

Un număr de 8419 tineri medici s-au înscris la concursul de intrare în Rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie pe care Ministerul Sănătăţii îl organizează duminică, 18 noiembrie 2018.

În sesiunea din acest an, cei 8.419 tinerii medici, absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie vor concura pe un număr de 5.415 locuri şi posturi (4.730 locuri/ posturi sunt pentru medicină, 406 locuri/posturi pentru medicină dentară şi 225 pentru farmacie, 54 pentru ministere cu reţea sanitară proprie). 

Pe ţară, clasamentul în funcţie de numărul de înscrişi poziţionează Bucureşti pe primul loc, cu 3.250 de candidaţi, urmat de Iaşi, cu 1.370 de candidaţi şi Clujul pe locul al treilea, cu 1.209 de candidaţi.

LOCURI scoase la concurs în Cluj 

MEDICINĂ - 542 (835 de candidaţi înscrişi)

MEDICINA DENTARĂ - 70 (210 de candidaţi înscrişi)

FARMACIE - 35 (164 de candidaţi înscrişi)

Lista locurilor disponibile în toată ţara AICI! 

Numărul de candidați înscriși la concurs AICI! 

Anul acesta, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat majorarea cifrei de şcolarizare de la 4.000 la 5.415. Ministrul Sănătăţii a mai spus că în 2018 se înregistrează cel mai mare număr din ultimii ani de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie care s-au înscris la concurs.

"Avem un record de înscrişi din ultimii ani. După o analiză am constatat că, alături de creşterea numărului de locuri, ultimele măsuri din programul de guvernare pe care le-am aplicat, şi mă refer aici la creşterea salariilor medicilor şi programul de dotare cu echipamente medicale al spitalelor, au făcut ca medici care s-au îndreptat spre alte domenii, ca de exemplu industria farma, să dorească să lucreze în unităţile sanitare", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii. 

La fel ca în anii trecuţi, concursul de intrare în Rezidenţiat se va desfăşura în 6 centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. De asemenea, concursul va avea aceleaşi metodologie de organizare, tematică şi bibliografie ca şi anul trecut.

 

Comenteaza