Rezidențiat 2023: Ministerul Sănătății a revenit la pragul de 60% răspunsuri corecte pentru admitere

Rezidențiat 2023: Ministerul Sănătății a revenit la pragul de 60% răspunsuri corecte pentru admitere

Punctajul minim de promovare la concursul de intrare în rezidențiat este și anul acesta 60% din punctajul maxim realizat, a anunțat Ministerul Sănătății.

Potrivit unui comunicat transmis marți de Ministerul Sănătăţii, s-a decis scăderea pragului minim de promovare de la 65% la 60% din punctajul maxim realizat, la fel ca în anii anteriori.

Punctajul maxim realizat la sesiunea de rezidențiat din domeniul medicină a fost de 936 puncte, iar punctajul minim de promovare, conform baremului inițial de 65%, este de 608 puncte. În această situație, ar fi putut alege un loc sau un post în specialitate maxim 3.696 candidați din cele 4.327 locuri disponibile.

Având în vedere necesitatea acoperirii cât mai multor posturi și locuri la concursul de rezidențiat, în special în domeniile deficitare – medicină de familie, medicină de urgență, ATI etc, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au aprobat astăzi, prin ordin comun, măsura care permite intrarea în rezidențiat a unui număr cât mai mare de tineri medici. Astfel, astăzi, s-a luat decizia de scădere a pragului minim de promovare de la 65% la 60%, la fel ca în anii anteriori.

„Pregătirea din timp a unui număr suficient de specialişti reprezintă o prioritate a politicii de resurse umane a Ministerului Sănătăţii. Tinerii medici trebuie să aibă după absolvire un loc de muncă asigurat, iar pacienţii din România să beneficieze de îngrijire din partea generaţiilor viitoare de specialişti” a declarat, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, citat în comunicat.

Modificarea pragului de admitere la Rezidențiat de la 60% la 65% a fost anunțată în luna octombrie a acestui an, când a fost aprobată metodologia de concurs.

loading...
Comenteaza