Rezidențiat 2024. Când are loc concursul în acest an/ Data ar putea fi modificată, în funcție de programarea alegerilor prezidențiale

Rezidențiat 2024. Când are loc concursul în acest an/ Data ar putea fi modificată, în funcție de programarea alegerilor prezidențiale

Ministerul Sănătății a stabilit calendarul examenelor și concursurilor pe care urmează să le organizeze pe parcursul anului 2024.

În calendarul publicat de Ministerul Sănătății, primul examen din an va fi în 17 aprilie, când este programată sesiunea de examene pentru obținerea titlului de specialist, medic stomatolog specialist și farmacist specialist. Înscrierile pentru acest examen se vor efectua în ultima decadă a lunii martie. O a doua sesiune pentru acest examen va avea loc în 16 octombrie 2024.

Al doilea examen programat în 2024 este cel pentru obținerea de atestate pentru studii complementare pentru medici, medici stomatologi și farmaciști, care va avea loc în 16 mai. Și în acest caz, ministerul a programat o a doua sesiune de examen, în 6 noiembrie.

În 30 mai este programat examenul pentru obținerea gradului de specialist, respectiv principal pentru biologi, biochimiști și chimiști. 

Aproape trei săptămâni mai târziu, în 19 iunie, va avea loc examenul de primariat, adică pentru obținerea gradului de primar pentru medici, medici stomatologi și farmaciști, iar în 7 septembrie este programat examenul pentru obținerea titlului de medic specialist anestezie și terapie intensivă și a diplomei EDA.

Concursul de rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie va fi organizat anul acesta în data de 17 noiembrie. Ministerul Sănătății a precizat, însă, că data ar putea fi modificată în funcție de data stabilită pentru alegerile prezidențiale din acest an.

Comenteaza