România, la coada clasamentului în Europa la vaccinare. Sub 30% dintre români s-au imunizat

România, la coada clasamentului în Europa la vaccinare. Sub 30% dintre români s-au imunizat

România se află pe penultimul loc în Europa, în clasamentul vaccinării anti-COVID.

Profesorul de sănătate publică Răzvan Cherecheș atrage atenția asupra fapștului că România se află pe penultimul loc în Europa la procentul vaccinărilor anti-COVID-19. Cherecheș a postat pe rețelele de socializare clasamentul realizat de Our World In Data.

„România, pe penultimul loc din Europa ca procent de persoane vaccinate. Întreb și eu - poate ar fi momentul ca Guvernul să se focalizeze pe rata de vaccinare și creșterea numărului de cazuri”, a scris Răzvan Cherecheș, pe pagina sa de Facebook.

Astfel, conform clasamentului (vezi galeria foto), pe primele locuri ca număr de persoane vaccinate din Europa se află Portugalia (86%), urmată de Malta (81%), Spania (79%) și Danemarca (76%).

Ultimele patru locuri din clasamentul care cuprinde în total 27 de țări se află Slovacia (44%), Croația (43%), România (28%) și Bulgaria (16%).

Clasamentul cuprinde date colectate până în data de 6 septembrie. Our World In Data este o publicație online științifică care abordează subiecte ce țin de marile probleme globale, cum ar fi sărăcia, bolile, foamea, schimbările climatice, războiul, riscurile existențiale ori inegalitatea.

Comenteaza