S-a reluat transplantul renal la Cluj

S-a reluat transplantul renal la Cluj

Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca a anunțat că a reluat activitatea de transplant renal, atât a celei de la donator cu moarte cerebrală cât și a celei de la donator viu.

"Din 15 mai 2020, odată cu încetarea stării de urgență, au fost efectuate 4 transplanturi renale de la donator decedat iar în perioada imediat următoare va fi efectuat un transplant de la donator viu la un pacient pediatric", anunță ICUTR.

De asemenea, continuă evaluarea pretransplant și înregistrarea de noi pacienți în vederea transplantului precum și consultațiile medicale posttransplant. Potrivit sursei citate, consultațiile și transplanturile se realizează în condiții speciale, cu respectarea cerințelor de siguranță epidemiologică.

Lista de așteptare activă, pentru transplant renal, depășește 2000 de pacienți, anual fiind transplantați 100-150 de pacienți.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza