Să ne îngrijorăm? Creștere a ratei infectărilor la Cluj/ Cât a urcat incidența COVID la Cluj-Napoca

Să ne îngrijorăm? Creștere a ratei infectărilor la Cluj/ Cât a urcat incidența COVID la Cluj-Napoca

Clujul are cea mai ridicată rata a infectărilor cu SARS-CoV-2 din țară, iar vineri coeficientul incidenței cazurilor a crescut atât în municipiul Cluj-Napoca, cât și la nivel de județ.

După peste o lună de scăderi, incidența cazurilor de COVID a revenit ușor pe creștere la Cluj. Rata de infectare a urcat în județ de la 2,26 la mie, cât era ieri, la 2,29, în județ fiind 974 de cazuri totale de boală.

Un salt s-a înregistrat în Cluj-Napoca, unde incidența a urcat astăzi la 2,11 la mie de la 2,06, iar numărul cazurilor active de boală în municipiu a ajuns la 711. 

După Cluj-Napoca, în topul incidențelor, în intervalul 26 martie - 9 mai, se află tot comunele Aiton, cu 2,96 cazuri la o mie de locuitori, Băișoara - 2,56, Gilău - 2,30 și Ciurila, cu 2,25.

Dintre orașe, cel mai bine stau Huedinul, cu o rată de infectare de 0,32 la mie și municipiul Dej, cu 0,34 la mie, iar la nivel de comune, 26 au incidența zero.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza