Sală de Recuperare Medicală-Respiratorie la Spitalul de Pneumoftiziologie "Leon Daniello"

Sală de Recuperare Medicală-Respiratorie la Spitalul de Pneumoftiziologie "Leon Daniello"

Scopul noii structuri înființate în cadrul clinicii este acela de a asigura reabilitarea pacienților cu sindrom post-COVID, cât și a persoanelor cu alt tip de probleme respiratorii.

Președintele Consiliului Județean Cluj,  Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre ce vizează modificarea organigramei, a statului de funcții şi a Regulamentului de organizare şi funcționare pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, unitate sanitară subordonată forului administrativ județean.

Principala modificare vizează înființarea unei noi structuri, o Sală de Recuperare Medicală-Respiratorie. Aceasta va fi deservită de către personalul Secției Clinice Pneumologie I și kinetoterapeutul spitalului.

"Ne adaptăm în mod continuu și, urmare a pandemiei de coronavirus și a efectelor post-COVID, luăm măsurile necesare pentru a asigura un act medical de cea mai bună calitate. Cu siguranță, această nouă facilitate medicală pe care o înființăm va fi în beneficiul a numeroși clujeni și al altor pacienți", a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Scopul noii structuri este acela de a asigura reabilitarea continuă a pacienților cu sindrom post-COVID-19, atât în cazul celor care au avut forme severe de boală și au necesitat tratament în serviciile de terapie intensivă, cât și a celor care au manifestat forme moderate și chiar ușoare de boală, precum și a persoanelor cu alt tip de probleme respiratorii.

"Se are în vedere, de asemenea, îmbunătățirea performanțelor fizice și cognitive ale pacienților pentru a le oferi acestora o mai bună calitate a vieții atât în plan individual, cât și în plan familial, profesional și social. Totodată, se urmărește diminuarea sechelelor pulmonare și a impactului acestora asupra fiziologiei aparatului respirator, precum și realizarea unei evidențe a bolnavilor pentru recuperarea medicală respiratorie și a capacității de muncă.

Nu în ultimul rând, echipa de specialiști ai Sălii va realiza planurile de recuperare medicală respiratorie a pacienților, în colaborare cu personalul de specialitate din secțiile spitalului, va efectua tratamentul de recuperare medicală respiratorie a bolnavilor la recomandarea personalului de specialitate și va comunica medicilor care au trimis pacienți pentru tratament medical recuperator concluziile asupra eficienței tratamentului aplicat", informează Consiliul Județean Cluj.

Sală de Recuperare Medicală-Respiratorie la Spitalul de Pneumoftiziologie "Leon Daniello"

Comenteaza