Sanitas Cluj anunță GREVĂ DE AVERTISMENT săptămâna viitoare

Sanitas Cluj anunță GREVĂ DE AVERTISMENT săptămâna viitoare

Cadrele medicale din Cluj încep protestele, săptămâna viitoare, cu o grevă de avertisment, programată pentru joi, 8 iunie.

Președintele SANITAS Cluj, Ovidiu Bota, a prezentat astăzi, în ședința lunară a Colegiului Prefectural, a Comisiei de Dialog Social Cluj și a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Cluj, sub conducerea subprefectului Tasnádi István-Szilárd, calendarul desfășurării acțiunilor de protest ale sindicatului.

"În prima parte a întâlnirii, domnul Ovidiu Bota, președintele SANITAS Cluj, a prezentat Calendarul desfășurării acțiunilor de protest SANITAS Cluj, urmând ca acestea să debuteze în data de 8 iunie cu o grevă de avertisment", transmite Prefectura Cluj.

Principalele revendicări ale sindicaliștilor din sănătate sunt legate de salarii și în special de discrepanțele salariale dintre diverse categorii de angajați, de acordarea voucherelor de vacanță, dar și de blocarea angajărilor din sănătate, în urma adoptării Ordonanței austerității.

Ieri, în urma unei întâlniri cu reprezentanții Uniunii Sindicale Sanitas, Guvernul a anunțat că va debloca 14.000 de posturi în sistemul medical, că vor fi alocate finanțările necesare pentru a completa plata voucherelor de vacanță pentru toți angajații din sistem, precum și adoptatea unor măsuri privind salarizarea.

Consiliul Național al Federației Sanitas a transmis, în urmă cu scurt timp, că "a decis că SANITAS va menține o presiune continuă asupra autorităților decidente ca avertisment că membrii noștri nu mai acceptă amânări sau soluții parțiale la revendicările sistemelor de Sănătate și de Asistență socială, astfel:

- Continuarea referendumului în rândul membrilor noștri de sindicat referitor la desfășurarea acțiunilor de protest;
- 7 iunie – declanșarea GREVEI JAPONEZE în instituțiile publice de Sănătate și Asistență socială, grevă fără întreruperea activității până la rezolvarea revendicărilor SANITAS;
- Continuarea negocierilor cu factorii de decizie;
- Analiza permanentă a stadiului implementării soluțiilor asumate de partea guvernamentală și stabilirea tipului și a calendarului de acțiuni ce se impun în raport cu rezultatele obținute".

 
 

Comenteaza