Șansă la viață pentru trei persoane în urma unei donări de organe. Rinichii au ajuns la Cluj

Șansă la viață pentru trei persoane în urma unei donări de organe. Rinichii au ajuns la Cluj

Trei persoane vor beneficia de organele prelevate de la tânăr internat la Oradea, care nu a mai putut fi salvat.

Organele prelevate de la unui tânăr în vârstă de 31 de ani, aflat în moarte cerebrală, vor salva trei vieți. Ficatul va merge la București, iar rinichii, la Institul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj.

"La vârsta de 31 de ani, când viața abia începe să își decanteze înțelesurile, moartea nu poate însemna decât ceva absurd și nedrept. Și totuși, noaptea trecută, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, familia tânărului aflat în moarte cerebrală a decis că suferința se poate preschimba în speranță, iar moartea, în viață. Așa că a fost de acord să doneze organele acestuia și să salveze viețile altor semeni aflați în cumpănă. Mulţumim şi ne înclinăm cu respect în faţa familiei donatorului pentru gestul plin de generozitate şi umanitate.

Profesionalismul şi dedicarea echipei ATI şi de coordonare transplant a spitalului bihorean - Dr. Tudorel Sabău, Dr. Ştefan Pataki, Dr. Silviu Turcus, Dr. Carmen Pantiş - au făcut posibil ca azi să putem spune din nou DA pentru VIAŢĂ! Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni (Dr. Genady Vatachki, as. Cezar Ioniţă, Dr. Darina Barzan) şi Institutului de Urologie şi Transplant Renal (Dr. Dan Enache, Dr. Andrei Tomuta, Dr. Bogdan Tichil, Dr. Ghenti Zolti). Un adevărat lanţ al vieții, care începe de la donator și care are ca punct terminus primitorul.

Astfel, trei oameni vor primi șansa la o viață nouă. Transplantul de ficat va fi realizat la Insitutul Clinic Fundeni, iar cele de rinichi la ICUTR Cluj", precizează Agenţia Naţională de Transplant.

Comenteaza