Numărul elevilor infectaţi cu COVID s-a triplat față de luna februarie. 590 de cazuri de COVID-19 la copii în 24 de ore

Numărul elevilor infectaţi cu COVID s-a triplat față de luna februarie. 590 de cazuri de COVID-19 la copii în 24 de ore

Școala continuă în majoritatea României după ce s-a decis că trecerea în online se va face doar în cazul carantinării orașelor, indiferent de rata de infectare. Dar numărul de noi cazuri e mare în rândul copiilor. 

Școlile sunt deschise în România la 6 la mie COVID, în timp ce Germania închide școli la 2 la mie, iar Italia - la 2,5 rată de infectare la mia de locuitori. 

În ultima săptămână au fost zile în care s-au înregistrat 590 de cazuri de COVID-19 la copii, o cifră care reprezintă un nou record negativ. Creșterea numărului de cazuri în rândul elevilor se datorează în primul rând redeschiderii școlilor din luna februarie, arată Newsweek.ro

Ultimul Ordin de Ministru precizează clar că școlile vor fi închise doar în momentul în care o localitate intră în carantină, nu și la pragul de 6 la mie.

Pe data de 9 februarie (a doua zi de școală), au fost raportate 75 de cazuri de infecții cu COVID-19 la copiii cu vârsta între 0 și 9 ani și 113 la copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 19 ani. Un total de 188. Practic, de la revenirea elevilor în bănci, numărul cazurilor în rândul copiilor s-a triplat.

Comenteaza