Scandal la UPU Copii Cluj! Părinții stau cu micuții bolnavi, ore în șir, afară / Conducerea transmite că majoritatea cazurilor nu sunt urgențe

Scandal la UPU Copii Cluj! Părinții stau cu micuții bolnavi, ore în șir, afară / Conducerea transmite că majoritatea cazurilor nu sunt urgențe

Clujenii se plâng că stau cu orele, afară în frig, cu micuții bolnavi pentru fi consultați la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca. Conducerea spitalului replică că doar 10-15% din cazuri necesită internare.

"La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca știe cineva dacă mai există șefi, manageri, coordonatori?
Dar domnii de la Consiliul Judetean Cluj - Alin Tișe , Vákár István știu cumva in ce condiții de c**** consultă medicii de la UPU Copii? Știu oare că părinții stau ore întregi afară, cu copii bolnavi în brațe si așteaptă să li se facă triajul? Apoi se mută la altă coadă, unde mai așteaptă 2, 3, 4, 5 ore și se uită disperați dupa o doamnă asistentă, care iese la interval de 30, 40, 60 min și strigă câte un nume de pe o fișă? Ah, cred ca domnii nu știu, că sunt ocupați să trimită zilnic niște comunicate de presă triste, ca să își justifice salariile, existența în funcții publice și importanța auto impusă.

Și în timp ce în rapoarte oficiale ale Spitalul de Copii are bifate rubrici de "foarte bine", în Cluj centru medical, universitar, cultural etc etc, niște zeci de părinți stau fix acum in curtea spitalului de copii, singurul loc unde durerea copiilor ar putea fi luată, cumva. Dar după 5, 6, 7 ore de așteptare. Și să nu uit: camerele de gardă de la Pediatrie 2 și 3 sunt închise. De ce? Doamna infirmieră care iese să strige numele pacienților nu știe (logic că nu, nici nu e treaba ei). Dar e drăguță și spune că toți copiii "de aici vor fi văzuți în noaptea asta". Noapte bună!", a scris o mămică pe Facebook. 

Conform conducerii spitalului, zona de consultații este în renovare și lucrările mai durează două săptămâni. De asemenea, majoritatea cazurilor care ajung la urgențe nu ar fi grave. 

"Vă rugăm să vă adresați UPU (Unitatea de Primire Urgențe), pentru situații care necesită evaluarea de urgență a copiilor. Prioritizarea copiilor bolnavi se face conform Protocolului Național de Triaj. Pacienții încadrați in categoria non-urgent și consult vor avea un timp de așteptare semnificativ mai mare decât cei care reprezintă o urgență medicală. Doar 10-15% dintre copiii care se adresează serviciului UPU necesită internare. Un procent mult prea mare de copii evaluați în UPU nu reprezintă o urgență, aceștia putându-se adresa medicilor de familie în timpul programului de lucru sau Centrelor de Permanență.

În condițiile în care a crescut adresabilitatea pentru copiii cu nivelul de triaj NON- URGENT și CONSULT a crescut timpul de așteptare a acestor copii. Chiar și în aceste condiții, s-au acordat toate serviciile medicale necesare de evaluare, diagnostic și tratament. Vă reamintim existența Centrelor de Permanență din Cluj-Napoca situate pe:
• str. Băița nr. 9 și
• str. Horea nr. 78.

Vă rugăm să veniți în sprijinul nostru și să vă adresați UPU doar pentru situațiile care impun evaluare și tratament de urgență, toate celelalte situații putând fi rezolvate de către medicii de familie la cabinet sau în Centrele de Permanență. Vă mulțumim pentru înțelegere și regretăm disconfortul dumneavoastră!", transmite conducerea spitalului. 

 

Comenteaza