News alert Școlile rămân deschise la Cluj. Procentul de ocupare în spitale a scăzut

Școlile rămân deschise la Cluj. Procentul de ocupare în spitale a scăzut

Gradul de ocupare a paturilor în spitale este sub 75% în județul Cluj, astfel că unitățile de învățământ rămân deschise. 

Gradul de ocupare a paturilor dedicate pacienților cu COVID-19 a scăzut la 65,4% în județul Cluj. Procentul s-a micșorat față de săptămâna trecută după ce au fost adăugate vreo 300 de paturi noi. Prin urmare, deși incidența infectărilor continuă să crească, școlile și grădinițele din județ rămân deschise săptămâna viitoare.

"Alaltăieri, DSP a avut o întrevedere cu managerii de spitale și s-a mărit capacitatea de la aproximativ 700 de paturi la peste 1000 în județ", a explicat prefectul Clujului, Tasnadi Istvan.

Joia trecută Clujul avea un grad de ocupare a paturilor destinate bonavilor COVID de 67,5%, iar ministrul Educației prevedea la finalul săptămânii trecute că județul "va intra cu siguranţă de săptămâna viitoare în online cu toate şcolile şi grădiniţele".

"La Cluj într-adevăr avem cea mai mare rată de ocupare a acestor paturi, dacă se păstrează trendul ascendent şi, din păcate, conform specialiştilor, următoarele două săptămâni vor fi foarte grele, pentru că numărul infectărilor va creşte. Dacă se păstrează acest trend de creştere, Clujul va intra cu siguranţă de săptămâna viitoare în online cu toate şcolile şi grădiniţele", a declarat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Conform regulilor stabilite de Ministerul Sănătății și al Educației, unitățile de învățământ de închid dacă gradul de ocupare al paturilor în spital depășește 75%.

 

Comenteaza