Se pregătesc RELAXĂRI de Sărbători. Ce spune premierul

Se pregătesc RELAXĂRI de Sărbători. Ce spune premierul

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat posibilitatea ca o parte dintre restricțiile anti-COVID să fie relaxate de sărbători. 

Nicolae Ciucă a fost întrebat, marţi, când vor intra în vigoare măsurile pentru intrarea în ţară anunţate de CNSU. 

„Aseară au fost aprobate măsurile în şedinţa CNSU. Sunt foarte clare, nu este nimic diferit faţă de ceea ce am stabilit duminică.  Urmează ca mâine să luăm o HG în ceea ce priveşte aplicarea măsurilor din CNSU”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Premierul a fost întrebat despre posibilitatea ca în perioada sărbătorilor să fie relaxate restricțiile. 

”Desigur, în funcţie de evoluţia indicatorilor de incidenţă în perioada următoare, vom reveni cu hotărâri ale CNSU vis-a-vis de măsurile din perioada sărbătorilor de iarnă”.  

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a stabilit, luni seară, noi reguli de aplicare a măsurii carantinei pentru persoanele care ajung în România în perioada 10 decembrie - 8 ianuarie.

Persoanele care nu sunt vaccinate, testate sau nu au trecut prin boală în ultimele şase luni intră în carantină pentru 14 zile, iar dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR vor sta în carantină 10 zile. Copiii cu vârsta până la 12 ani sunt exceptaţi de la această măsură, alături de alte categorii de persoane

Comenteaza