Sfaturi pentru un zâmbet sănătos: ce spune medicul stomatolog?

Sfaturi pentru un zâmbet sănătos: ce spune medicul stomatolog?

Toți ne dorim un zâmbet mai frumos și apelăm la diverse „trucuri” pentru a-l obține. Care sunt însă sfaturile medicului stomatolog? Ce putem face singuri acasă și care sunt procedurile abordate în cabinet?

Un zâmbet plăcut este cel care transmite autenticitate, prospețime și sănătate. De altfel, sănătatea dinților este mai importantă pentru sănătatea generală a întregului organism decât se credea până nu demult. Conform studiilor în domeniu, afecțiunile dentare pot cauza la rândul lor alte probleme de sănătate, dar pot fi și un semn al unor anumite boli.

Tehnologiile și procedurile stomatologice au evoluat în conformitate cu secolul în care trăim. Clinici stomatologice performante, atât din capitală, cât și din marile orașe din țară, precum Timișoara, Cluj, Brașov sau Iași, sunt în măsură să asigure un zâmbet perfect din punct de vedere estetic. Ce spune însă medicul dentist când vine vorba de măsurile pe care le putem lua fiecare dintre noi, acasă?

Sfaturi pentru un zâmbet sănătos

» Periuța de dinți este extrem de importantă. Ar trebui să alegem acele modele care au un cap mic, de o duritate medie. De asemenea, ar trebui să schimbă periuța din trei în trei luni.

» Să încercăm să ne periem dinții conform recomandărilor medicului stomatolog. Periatul dinților nu se face pe orizontală, ci pe verticală. Și să nu uităm: e bine să ne spălăm de două ori pe zi (preferabil dimineața și seara).

» Ce pastă de dinți să alegem? Medicul dentist, în general, nu va recomanda un anumit brand. Mai importante sunt ingredientele ce intră în alcătuirea pastei (să conțină fluor).

» Să nu uităm de apa de gură și ața dentară, două strategii eficiente pentru a ajunge în spații înguste, unde periuța nu reușește să-și facă treaba.

» Desigur, pentru un zâmbet sănătos sunt necesare vizitele regulate la cabinetul stomatologic. Nu este deloc dificil să găsim un medic stomatolog în Cluj care să stabilească cele mai eficiente măsuri de tratament pentru dantura noastră.

Specialiștii recomandă ca o dată la șase luni să ne facem câte un detartraj, să înlăturăm placa dentară pentru a ne asigura nu doar că vom avea un zâmbet frumos, ci și unul sănătos. Procedura este simplă și poate să facă toată diferența!

Comenteaza