Sindicaliştii din Sănătate ameninţă cu grevă generală VIDEO

Sindicaliştii din Sănătate ameninţă cu grevă generală VIDEO
Sindicaliştii din sănătate ameninţă că vor declanşa greva generală la jumătatea lunii noiembrie dacă Guvernul nu va rezolva problema finanţării sistemului medical. În urma protestului de amploare de la Bucureşti, reprezentanţii a trei ministere, în frunte cu premierul Victor Ponta, vor intra la negocieri cu sindicatele.

Liderului Sanitas Cluj, Ştefan Roman, spune că urmează 10 zile de negocieri cu ministerele sanatatii, finantelor si muncii, dar si cu premierul. Potrivit sindicaliştilor, sistemul sanitar este in prag de colaps financiar, iar salariile şi cheltuielile pentru materiale din trimestrul 4 nu sunt acoperite integral. Ştefan Roman spune că, dacă nici după negocieri Guvernul nu-şi asumă rezolvarea problemelor din sănătate, se va ajunge la grevă generală şi la oprirea activităţii în spitale.

"Daca dupa acest termen, dupa 10 noiembrie nu avem semnale incurajatoare legate de solutionarea punctelor revendicative. Nu cu promisiuni, ci cu angajamente ferme. Urmeaza ca in 15 noi coaliatia profesionistilor sa se intrunesca si sa stabilim data exacta a declansarii celei mai radicale forme de protest greva generala", a spus Ştefan Roman.

 

Comenteaza