Șoferi, portari sau spălătorese vor primit titlul de „Cetățean de Onoare al Județului” Cluj pentru că au fost în prima linie COVID. NU și medicii de familie

Șoferi, portari sau spălătorese vor primit titlul de „Cetățean de Onoare al Județului” Cluj pentru că au fost în prima linie COVID. NU și medicii de familie

Consiliul Județean Cluj a aprobat, miercuri, proiectul de hotărâre privind privind acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Județului Cluj - „Clujean de onoare” personalului din spitalele clujene aflat în prima linie a luptei cu COVID-19.

Potrivit proiectului de hotărâre, în total sunt peste 6.200 de persoane care vor primi distincția din partea Consiliului Județean Cluj.

Printre posturile vizate sunt: medici, asistenți, manageri spital, sistenți medicali, ambulanțieri, brancadieri, îngrijitoare, statisticieni, medici șefi de secție, infirmiere, directori medicali, electricieni și muncitori necalificați, farmaciști, inginer IT, portari, mecanici, șoferi, psihologi, manipulant marfă, autopsieri, bucătari, moașă, spălătoreasă, ș.a.

Ce se întâmplă cu medicii de familie?

În cadrul ședinței ordinare a CJ Cluj, de miercuri, 27 iulie 2022, consilierul USR Mihai Iepure a propus un amendament prin care să fie incluși în proiect și medicii de familie care au lupta împotriva pandemiei generate de noul coronavirus.

Președintele forului administrativ județean, Alin Tișe, a replicat că este de acord cu această idee, doar că trebuie să se verifice cu exactitate care dintre medicii de familie au ajutat în combaterea virusului.

Totuși, amendamentul a acumulat doar 6 voturi și nu a „trecut”, iar proiectul de hotărâre a fost aprobat în forma inițială.

Personalul din spitalele clujene aflat în prima linie a luptei cu COVID-19 căruia i se acordă titlul de Cetățean de Onoare al Județului Cluj „Clujean de Onoare”:

- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca – 61 de persoane;
- Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca – 52 de persoane;
- Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa – 10 persoane;
- Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu" Cluj-Napoca – 87 de persoane;
- Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță" Cluj-Napoca – 16 persoane;
- Spitalul Clinic Militar de Urgență Dr. „Constantin Papilian" Cluj-Napoca – 173 de persoane;
- Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca – 71 de persoane;
- Spitalul Clinic Căi Ferate Cluj-Napoca – 4 persoane;
- Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna" Câmpia Turzii – 16 persoane;
- Spitalul Municipal Dej – 5 persoane;
- Spitalul Municipal Turda – 181 de persoane;
- Spitalul Orășenesc Huedin  - 21 de persoane;
- Spitalul Municipal Gherla – 163 de persoane;
- Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca – 4.574 de persoane;
- Serviciul de Ambulanță al Județului Cluj – 392 de persoane;
- Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu" Cluj – 450 de persoane.

Comenteaza