Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj, cel mai eficient dintre cele dedicate COVID din România

Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj, cel mai eficient dintre cele dedicate COVID din România

Instituția medicală din Cluj-Napoca este cea mai performantă dintre cele dedicate luptei împotriva coronavirusului în țara noastră.

Potrivit unei analize a Ministerului Sănătății, Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj este cel mai performant spital COVID din România. De la începutul pandemiei, peste 98% dintrei cei internați aici s-au vindecat.

Dintre cei 3.600 de bolnavi COVID, 64 au decedat de la începutul pandemiei până în prezent, rata mortalității fiind de 1,8%. În schimb, la nivel național, rata mortalității este de 3,1%.

“Secretul este că în spatele terapiei intensive să fie o muncă susținută în așa fel încât pacienții să nu ajungă la terapie, să nu trebuiască să ajungă la terapie intensivă și acest lucru se face pe secțiile obișnuite.

Sunt asigurate cu oxigen și vacuum, la două stocatoare care funcționează încontinuu, de mare capacitate.

Am pregătit asistenții pe terapie intensivă ca sub coordonarea medicilor de terapie intensivă să poată realiza pe secțiile obișnuite oxigeno-terapie și ventilație non-invazivă, astfel încât pacienții ajung pe secția de terapie doar cu forme severe și critice”, a declarat Ioan Mureșan, managerul Spitalului De Boli Infecțioase Cluj-Napoca, potrivit stirileprotv.ro

Comenteaza