Spitalul Județean de Urgență Cluj are un nou director medical

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a fost numit un nou director medical interimar.

Esate vorba de Prof. Dr. Simona Nicoară, care, anterior numirii în funcția de director medical interimar a SCJU Cluj-Napoca, a fost medic șef al Secției Clinice Oftalmologie din cadrul spitalului. În același timp, Prof. Dr. Simona Nicoară este cadru didactic al UMF „Iuliu Hațieganu” și coordonează o vastă activitate de cercetare.

Cu peste 90 de lucrări publicate în reviste de specialitate, autor a două cărți de oftalmologie și al unui îndreptar de lucrări practice pentru studenți, cu o consistentă experiență profesională (aproximativ 400 de intervenții chirurgicale pe an), Prof. Dr. Simona Nicoară a introdus tehnici moderne de chirurgie vitreo-retiniană în secție, în 2006 a realizat prima fotocoagulare laser pentru retinopatia prematurității în Cluj, iar în 2009 a utilizat pentru prima oară în România injecția cu anti-VEGF pentru retinopatia prematurității.

„Funcția de director medical interimar este pentru mine o onoare și în același timp o provocare. Pornesc pe acest drum nou cu încredere și speranță, simțindu-i parteneri pe toți colegii mei din cadrul SCJU Cluj-Napoca, motivată de dorința de a face bine”, a declarat Prof. Dr. Simona Nicoară.

Prof. Dr. Simona Nicoară o înlocuiește pe Conf. Dr. Adela Golea, care a demisionat din funcția de director medical la începutul acestui an, după plecarea din funcție a managerului spitalului, dr. Petru Șusca, demis de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. În locul fostului manager a fost numită Prof. Dr. Claudia Gherman, care a preluat funcția de în 7 ianuarie 2021.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza