Spitalul Militar Cluj despre starea lui Florin Piersic: "Actorul a fost infectat cu stafilococ auriu, înainte de internare"

Spitalul Militar Cluj despre starea lui Florin Piersic: "Actorul a fost infectat cu stafilococ auriu, înainte de internare"
| Foto: vip24.ro

Spitalul Militar din Cluj, primul spital care l-a tratat pe Florin Piersic, a făcut, vineri, o serie de precizări legate de cele două săptămâni în care actorul clujean a fost internat în această unitate medicală.

Spitalul a precizat că Florin Piersic s-a prezentat la spital în data de 17 aprilie, cu septicemie, pentru care simptomele debutaseră în urmă cu trei zile.

Analizele efectuate imediat după internare au confirmat infecția cu stafilococ auriu. Spitalul mai explică procedurile efectuate până la transferul la Institutul Inimii, la 30 aprilie.

"Pacientul Florin Piersic s-a prezentat în data de 17 aprilie cu o stare generală alterată în contextul unei septicemii. Simptomele au debutat cu trei zile anterior prezentării la spital, conform declarațiilor membrilor familiei. Pacientul fost evaluat rapid în serviciul de urgență al spitalului, unde s-a constatat existența unui proces inflamator la nivelul genunchiului protezat și analizele de laborator au confirmat existența unui proces septic", au arătat reprezentanții Spitalului Militar Cluj.

În Spitalul Militar din Cluj s-au recoltat încă de la prezentare hemoculturi și urocultură care s-au pozitivat cu stafilococ auriu.

„Același germen a fost evidențiat și la nivelul protezei articulare. S-a inițiat tratament antibiotic, iar după stabilizare clinică și pregătirea intervenției chirurgicale, s-a efectuat procedura ortopedică pentru asanarea procesului septic de la nivelul protezei implantate în alt serviciu în urmă cu 5 ani.

„Același germen a fost evidențiat și la nivelul protezei articulare. S-a inițiat tratament antibiotic, iar după stabilizare clinică și pregătirea intervenției chirurgicale, s-a efectuat procedura ortopedică pentru asanarea procesului septic de la nivelul protezei implantate în alt serviciu în urmă cu 5 ani. Încă de la internare a existat suspiciunea identificării unui proces septic la nivelul valvelor cardiace, fapt confirmat prin ecocardiografie, care a evidențiat însămânțare bacteriană și la nivelul stimulatorului cardiac implantat în urmă cu aproximativ 10 ani la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

Ulterior, s-a solicitat consult de specialitate la Institutul Inimii din Cluj-Napoca și conform recomandărilor comisiei multidisciplinare care a evaluat pacientul, s-a decis transferul acestuia pentru tratament de specialitate în serviciul respectiv, la data de 30 aprilie.Apoi, medicii din Institutul Inimii din Cluj-Napoca, de comun acord cu familia, au decis transferul pacientului la București”, au mai arătat reprezentanții spitalului.

Florin Piersic a fost supus la două intervenții chirurgicale. Prima operație a avut loc în prima zi de Paști la Institutul Inimii din Cluj-Napoca și a constat în extragerea sondelor de stimulare și îndepărtarea stimulatorului cardiac.

Cea de a două operație, cea de îndepărtare a protezei de la genunchi, de unde a pornit infecția generlizată, a avut loc joi, 9 mai, la Spitalul de Ortopedie „Foișor” din București.

La 88 de ani, Florin Piersic a trecut cu bine de cele două operații și a început recuperarea medicală.

Comenteaza