Spitalul Regional Cluj. Rafila: Până la jumătatea acestui an veţi vedea lucrări efective

Spitalul Regional Cluj. Rafila: Până la jumătatea acestui an veţi vedea lucrări efective

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, luni, că până la jumătatea acestui an se vor vedea lucrări efective la cele trei spitale regionale – de la Cluj, Craiova și Iaşi.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat, luni seara, la Euronews, despre spitalele regionale şi a precizat că toate cele trei proiecte tehnice sunt făcute şi s-au realizat procedurile de organizare de şantier şi supraveghere a lucrărilor. Rafila a precizat că amenajarea efectivă a terenului va începe, cel mai probabil, prima dată la spitalul din Craiova.

”Mă bucur că a fost recuperat decalajul, iniţial era un decalaj de circa şase luni, între Iaşi, Cluj şi Craiova, în sensul în care Craiova era puţin rămas în urmă. Craiova a recuperat pentru că nu au existat contestaţii (...) Până la jumătatea acestui an veţi vedea lucrări efective la cele trei spitale. Ele au un termen de execuţie de 48 de luni. Deci până în 2026 ar trebui să fie 48 de luni”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila: ”Spitatele sunt pe drumul cel bun”

Contractele pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Iași și a Spitalului Regional de Urgență Cluj au fost semnate la finalul lunii februarie.

”Termenul de execuție este de 48 de luni, fiind cele mai complexe și avansate spitale din România și din UE. Spitatele sunt pe drumul cel bun, noi le-am pus pe drum fără întoarecere de realizare a lor”, a spus atunci ministrul Alexandru Rafila.

Antreprenorul pentru primele lucrări de construcții ale spitalului a fost desemnat, este vorba despre Ubitech Construcții SRL, care va avea la dispoziție 8 luni pentru finalizarea lucrărilor, de la emiterea ordinului pentru începerea acestora.

Contractul, cu o valoare licitată de 52.277.047,79 lei (fără TVA), presupune lucrări de organizare de șantier, excavare grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces precum și construcția unei incinte etanșe de pereți mulați și ziduri de sprijin din piloți forați.

La finalizare, Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp, din care 176.638 clădirea principală, structurată pe 8 niveluri S+P+5E+Eth, heliport. Suprafața terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp.

Spitalul va avea o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural, medical, al echipamentelor și a tehnologiei IT. În proiectul spitalului sunt prevăzute 22 săli de operație, 4 săli de nașteri și 849 de paturi (106 paturi vor fi pentru îngrijiri critice, inclusiv terapie internsivă, terapie intensivă de urgență și terapie intersivă de urgență și îngrijiri a arșilor).

Comenteaza