Spitalul Regional din Cluj intră în linie dreaptă. Când va fi depusă cererea de finanţare
- Scris de Ziua de Cluj
- 22 Oct 2019, 15:02
- Sănătate
- Ascultă știrea
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că cererea de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă (SRU) din Cluj va fi depusă săptămâna viitoare la Comisia Europeană.
Pintea a anunţat că marţi a fost depusă cererea de finanţare pentru primul spital regional, cel din Iaşi. Cererile de finanţare pentru spitalul de la Cluj şi cel de la Craiova vor fi depuse săptămâna viitoare, respectiv la începutul lui noiembrie.
„O spun cu foarte mare bucurie. Astăzi (marţi-n.r.) la Ministerul Dezvoltării s-a depus cererea de finanţare pentru Spitalul Regional Iaşi, săptămâna viitoare se va depune cererea de finanţare pentru Spitalul Regional Cluj, iar la începutul lunii noiembrie cererea de finanţare pentru Spitalul Regional Craiova”, a spus Sorina Pintea, citată de Mediafax.
Spitalul din Cluj va avea 849 de paturi şi 19 săli de operaţie
Executivul a aprobat, la începutul lunii septembrie, hotărârea pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii Spital Regional de Urgenţă Cluj.
SRU Cluj va avea o suprafaţă desfăşurată de 151.891 mp şi 849 de paturi, dintre care 744 de paturi de spitalizare pentru îngrijiri acute care vor fi împărţite între specialităţile chirurgicale şi medicale incluse în cele șase centre. Vor exista şi 105 paturi pentru îngrijiri critice în spital. Toate secţiile vor include şi câte o componentă de arşi. Unitatea sanitară va deţine 19 săli de operaţie, iar valoarea investiţiei este de 2,5 miliarde de lei.
Vor exista următoarele centre:
• Centrul pentru cap şi gât: specialităţi de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, chirurgie maxilo-facială
• Centrul toracic: pneumologie, cardiologie, chirurgie toracică, chirurgie cardiovasculară
• Centrul abdominal: gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală
• Centrul pentru articulaţii, coloană vertebrală şi traumă: ortopedie și traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară
• Centrul de medicină internă: dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice şi endocrinologie, imunologie, hematologie
• Centrul pentru mamă şi copil: ginecologie, obstetrică, pediatrie şi chirurgie pediatrică, neonatologie
• Paturile pentru spitalizare de zi şi spaţiile pentru servicii medicale ambulatorii
Spitalul va fi construit pe șapte niveluri, va avea 1.396 locuri de parcare, iar pe acoperişul clădirii, un heliport H-3, care va putea găzdui un elicopter, cu cerinţele sale operaţionale specifice.