Sprijin european pentru farmaciile independente din România. Primul pas s-a făcut la Cluj (P)

Sprijin european pentru farmaciile independente din România. Primul pas s-a făcut la Cluj (P)
Farmaciile independente din România au, începând de astăzi, sprijinul unei renumite alianțe europene de profil - Alphega.

Scopul acestui parteneriat este de a adăuga valoare serviciilor oferite în farmaciile independente din țara noastră, prin înțelegerea nevoilor pacienților, prin individualizarea și personalizarea serviciilor în funcție de aceste nevoi. Prin cultivarea acestei relații pacient-farmacist și farmacia independentă se va transfora într-una "de familie".

Elmafarm din Cluj-Napoca, o farmacie cu 20 de ani de tradiție, este prima farmacie independentă din România care a decis să adere la acest parteneriat.

"Elmafarm este o afacere de familie, care a pornit în urmă cu 20 de ani în Târgu Jiu. Acolo s-a născut soția mea, Elena, mama ei fiind tot farmacistă. Farmacia lor a fost printre primele privatizate după '90. Elena a absolvit Facultatea de Farmacie la Cluj-Napoca, în cadrul UMF și în 2003 am deschis prima farmacie Elmafarm din Cluj. Sloganul Alphega "Aproape de tine!" ne îndrumă activitatea zilnică. Suntem o farmacie unde nevoile pacienților noștri sunt prioritățile noastre. Și avem onoarea de a lucra cu farmaciști tineri, rezidenți. Prin colaborarea cu Alphega ne dorim să îmbunătățim calitatea serviciilor noastre, prin aducerea în România a experienței din Europa, prin oferirea de noi servicii gratuite care să îi ajute pe pacienți să depisteze și anticipeze afecțiuni și suferințe ulterioare. Azi, pentru prima dată în Cluj-Napoca, oferim consultații gratuite pentru măsurarea vârstei arteriale. Ne dorim ca pacienții care vin la noi să aibă acces la toate medicamentele necesare lor, mai ales la cele deficitare pe piața românească", a spus Sabin Funar, proprietarul Elmafarm.

La rândul său, Iulian Trandafir, Director General Farmexpert - lider în distribuția de medicamente din România și inițiatorul Alphega România, a declarat: "Alianţa aceasta a luat naştere din dorinţa de a eficientiza serviciile oferite în farmacie, de a aduce un standard la nivel european, astfel încât pacienţii să beneficieze de sfaturi personalizate şi soluţii performante".

Caitilin Sorrell, Managing Director, Alphega Pharmacy Europe, a conchis: "Sunt încântată să fiu în România, aici la Cluj-Napoca. Nu pot să spun decât că noua imagine Elmafarm face cinste brand-ului Alphega. Sperăm să putem replica în România experiența pe care o avem deja în alte piețe europene".

Alphega este singura alianţă de farmacii independente din Europa. De la lansare, din anul 2001, Alphega este prezentă în cele mai dezvoltate ţări din Europa precum Franţa, Germania, Marea Britanie, Olanda, etc. şi colaborează cu peste 6.500 de farmacii.

Misiunea Alphega este să adauge valoare serviciilor oferite în farmaciile independente, prin înţelegerea nevoilor pacienţilor, prin individualizarea şi personalizarea serviciilor in funcţie de aceste nevoi. Alphega îşi ia angajamentul să pună pe primul plan siguranţa şi sănătatea pacienţilor şi să le ofere suportul necesar pentru a trăi o viaţă sănătoasă.

În România, Alphega doreşte să ofere aceleaşi beneficii şi să susţină sute de farmacii independente, dar şi să dezvolte o relaţie solidă şi de încredere cu partenerii săi şi sa contribuie la îmbunătăţirea calităţiivieţii  comunităţii din care face parte.

„Farmexpert crede că strada unde se vinde piața independentă din România este foarte importantă. Încercăm să ajutăm farmaciile indendente să își păstreze identitatea în fața lanțurilor farmaceutice. Încercăm să sprijinim farmacia pe toate ariile ei de funcționare. Le vom oferi pacienților servicii noi. Chiar în cadrul acestei farmacii se va desfășura un serviciu de măsurare a vârstei arteriale. De asemenea, vom oferi ghidul farmacistului pentru toate zonele pe care farmaciștii lucrează zilnic, vom face cercetări de piață personalizate, iar datele vor fi disponibile membrilor Alphega", a declarat Marius Tănase, Director Executiv Farmexpert.

La temelia oricărei farmacii independente există o istorie şi o tradiţie a bunei practici şi a responsabilităţii faţă de pacient şi comunitate. Alphega înţelege cât de important este pentru un farmacist independent să îşi păstreze identitatea şi preţuieşte cultura acestuia, cultură care s-a format în ani de muncă şi pasiune, s-a clădit în generaţii şi s- a consolidat pe încredere şi devotament.

„Prin deschiderea acestui parteneriat între Elmafarm și Alphega dorim să realizăm o perfecționare continuă a personalului nostru. Pacientul, în momentul în care va intra în farmacie, va avea parte de o consiliere foarte bună, va găsi la farmaciștii noștri acea căldură, acea deschidere, acea amabilitate de care dau dovadă angajații noștri, oferindu-le totodată cele mai bune soluții. Prioritatea noastră este sănătatea pacientului", a declarat Ana Mic, farmacist diriginte.

Alphega susţine potenţialul acestor oameni valoroşi pentru societate şi mediul antreprenorial. Din admiraţie pentru profesionalismul farmaciştilor independenţi, Alphega şi-a luat angajamentul de a le oferi o alternativă strategică pentru afacerea lor, fără a neglija identitatea farmaciei.

 

Etichete
Comenteaza