Streinu-Cercel: Pandemia nu s-a terminat și lumea trebuie să înțeleagă acest lucru. Ne îndreptăm către un nou vaccin

Streinu-Cercel: Pandemia nu s-a terminat și lumea trebuie să înțeleagă acest lucru. Ne îndreptăm către un nou vaccin

Medicul Adrian Streinu-Cercel atrage atenția că pandemia de COVID nu s-a încheiat și că ne îndreptăm spre un nou vaccin, în funcție de cum se va reconfigura virusul.

Profesorul Cercel spune că, deşi numărul cazurilor noi de COVID scade, România se îndreaptă spre un nou vaccin, la fel ca toate celelalte țări ale UE, potrivit dcnews.ro.

"Cărțile încă nu s-au jucat, sunt departe de a se fi jucat, pandemia nu s-a terminat și lumea trebuie să înțeleagă acest lucru. (...) Ne îndreptăm către un nou vaccin, care va deveni un vaccin sezonier, cum este vaccinul gripal. În funcție de cum se reconfigurează SARS-CoV-2, o să știm în fiecare an cu ce tip de vaccin să ne vaccinăm", a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel. 

Medicul a afirmat că vaccinurile actuale nu mai sunt eficiente.

"Cert este că vaccinul pe care îl avem noi, în momentul de față, nu mai este de actualitate. Nici anticorpii care sunt generați în timpul bolii nu sunt pereni", a spus dr. Adrian Streinu-Cercel.

Acesta a vorbit și despre vaccinurile pe bază de ARN mesager.

"Deja nu mai este niciun secret din punctul de vedere al modului de producție pe bază de ARN mesager. 

În momentul de față, și pentru virusul gripal se lucrează la un vaccin pe bază de ARN mesager. Adică lucrurile se schimbă și dinamica lor este foarte importantă", a explicat medicul.

loading...
Comenteaza