Studenții militează pentru prevenție. Conferință medicală națională, în aprilie, la Cluj

Studenții militează pentru prevenție. Conferință medicală națională, în aprilie, la Cluj
Organizația Studenților Mediciniști, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, organizează în premieră naţională conferinţa „Medici pentru Tine”.

Pornind de la ideea că prevenția este cea "care face diferența între viață și moarte", organizatorii conferinței își propun să tragă un semnal de alarmă, având în vedere faptul că România se situează pe penultimul loc ca speranță de viață din Uniunea Europeană. Cea mai răspândită formă de cancer în România este cea de cancer pulmonar, această afecțiune ocupând și nefastul loc 1 în topul deceselor cauzate de cancere; în plus, țara noastră ocupă locul doi mondial în cancerul de col uterin. Pe de altă parte, studenții atrag atenția și a faptului că supraponderea şi obezitatea afectează aproximativ 73% din populaţia adultă a României.

Studenții mediciniști doresc să prezinte cele mai eficiente metode de prevenție în cazul diferitor boli, să arate care sunt investigațiile medicale ce trebuie făcute după o anumită vârstă, să răspundă întrebărilor publicului, dar și să facă transferul de cunoștințe și experiență, prin intermediul vorbitorilor. La conferință sunt așteptate și personalități din lumea medicală, precum Patriciu Achimaș-Cadariu, ministrul Sănătății sau Prof. Dr. Hâncu Nicolae, unul dintre cei mai buni nutriționiști din țară și Președinte de Onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Evenimentul va avea loc pe 9 aprilie la Casa de Cultură a Studenților din Cluj, la ora 18:00, iar intrarea este liberă.

Comenteaza