Video Supraviețuitor COVID din Cluj-Napoca de 46 de ani, internat la ATI: „Discutau asistentele cu colegul de pat, iar după 20 de minute era mort, în sacul de nailon”

Supraviețuitor COVID din Cluj-Napoca de 46 de ani, internat la ATI: „Discutau asistentele cu colegul de pat, iar după 20 de minute era mort, în sacul de nailon”
| Foto: Facebook RO Vaccinare

Experiența supraviețuitorului din ATI, Josef Balla din Cluj-Napoca, „O poveste tristă cu final fericit”, a fost transmisă publicului larg pe platforma oficială RO Vaccinare. 

Bărbatul de 46 de ani din Cluj-Napoca a stat mai bine de o lună internat în spital, inclusiv la ATI, după ce s-a infectat cu coronavirus iar acum povestește cu greu episoadele marcante prin care a trecut, când colegii săi de salon mureau răpuși de boală.

A stat o săptămână acasă, sub medicamentație, iar după 5 zile a chemat salvarea pentru că nu mai putea să respire. Ajuns la UPU, a trebuit să aștepte mai bine de 4 ore până s-a eliberat un pat în ATI. După ce a ieșit din ATI a fost puternic marcat de moartea unor colegi de salon.

„Foarte ușor se moare. Discutau asistentele cu colegul de pat 5-10 minute, iar după 20 de minute era mort, era în sacul de nailon”, povestește Josef Balla.

Potrivit sursei citate, chinul omului a durat mai bine de două luni de zile. O lună și câteva zile în spital și încă o lună a mai folosit oxigenul acasă.

Acum, toată familia s-a vaccinat. El și cele două fiice cu Pfizer, iar soția, cu AstraZeneca. Balla are și un îndemn: „În afară de vaccin, altă soluție nu avem. Este singura șansă să scăpăm”.

„O poveste tristă cu final fericit, dar multe povești au avut un sfârșit tragic. Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!”, transmit reprezentanții CNCAV.

Comenteaza