Surpriză. Nicotina se găsește și în câteva alimente, nu doar în țigări. Vezi lista

Surpriză. Nicotina se găsește și în câteva alimente, nu doar în țigări. Vezi lista
| Foto: duskbabe - depositphotos.com / Fotografie ilustrativă

Nicotina se găsește și în anumite alimente, nu doar în țigări și există și un motiv natural al apariției.

Nicotina apare natural în anumite alimente pentru a proteja plantele de boli şi insecte. Cantităţile de nicotină din aceste alimente sunt atât de mici încât nu reprezintă un pericol pentru sănătate.

Un videoclip TikTok a devenit recent viral după ce a dezvăluit că roşiile conţin nicotină, aceeaşi substanţă care provoacă dependenţă şi se găseşte în ţigări, scrie The Focus. Această informaţie a surprins multe persoane, determinând o investigaţie mai profundă pentru a afla dacă şi alte alimente conţin nicotină. 
 
Pentru a clarifica acest aspect, nutriţionistul Dr. Nicole Maholy a furnizat o listă de şase alimente care conţin urme de nicotină:

  • Roşii
  • Cartofi
  • Ardei
  • Vinete
  • Ceai
  • Conopidă

Nicotina apare în mod natural în aceste alimente ca un mecanism de apărare al plantelor împotriva bolilor şi insectelor. În ciuda prezenţei sale, Dr. Maholy a asigurat că cantitatea de nicotină din aceste alimente este atât de mică încât nu reprezintă un motiv de îngrijorare. De exemplu, în timp ce doza zilnică medie de nicotină pentru un fumător este de aproximativ 17 mg, cantitatea găsită în aceste alimente este mult mai mică. O porţie tipică de roşii (aproximativ 100 de grame) conţine doar 0,2 până la 0,7 micrograme de nicotină, ceea ce înseamnă de peste 24.000 de ori mai puţin decât consumă un fumător într-o zi. În plus, conţinutul de nicotină scade pe măsură ce roşiile se coc.
 
Deşi utilizatorii TikTok au glumit despre posibilitatea de a deveni dependenţi de roşii sau pizza, Dr. Maholy a subliniat că nivelurile de nicotină din aceste alimente sunt mult prea scăzute pentru a provoca dependenţă. În realitate, cantităţile care produc dependenţă din pizza sau ketchup sunt mai degrabă datorate conţinutului de grăsimi şi zahăr decât nicotinei.
 
Dr. Nicole Maholy, nutriţionist cu peste 20 de ani de experienţă, a subliniat că nu există niciun motiv de îngrijorare în legătură cu dependenţa de aceste fructe şi legume, deoarece nivelurile de nicotină sunt neglijabile şi nu dăunează sănătăţii.

Comenteaza