Teste de glicemie, consultaţii și medicamente pentru pacienții cu diabet refugiați din Ucraina

Teste de glicemie, consultaţii și medicamente pentru pacienții cu diabet refugiați din Ucraina

Pacienţii cu diabet refugiaţi din Ucraina pot beneficia de consultaţii medicale, medicamente şi teste de glicemie prin Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Refugiații ucraineni care au nevoie de asistență medicală pot contacta Federația fie pe Facebook, Messenger sau pe adresa de mail oficială, iar reprezentanții desemnați ai Federației Române de Diabet îi vor pune în legătură cu cel mai apropiat medic diabetolog care îi poate ajuta.

”Consultaţii medicale, medicamente şi teste de glicemie pentru pacienţii cu diabet refugiaţi din Ucraina, prin Federatia Română de Diabet. Dacă aveţi diabet sau cunoaşteţi pe cineva cu diabet care are nevoie de medicamente (inclusiv insulină), teste de glicemie şi consultaţii de specialitate, ne puteţi contacta pe pagina de Facebook, pe Messenger sau pe email contact@federatiaromanadiabet. Vă vom pune în legătură cu cel mai apropiat medic diabetolog care vă poate ajuta!”, informează Federația pe pagina sa de socializare.

De asemenea, trebuie precizat că în data de 27 februarie Ordonanța de Urgență care prevede dreptul cetățenilor ucrainieni aflați pe teritoriul României ca urmare a conflictului din țara lor să beneficieze de medicație gratuită din programele de sănătate, inclusiv diabet, chiar dacă nu au statut oficial de refugiați, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Și tot în data de 27 februarie, Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice solicita sprijinul medicilor diabetologi în acordarea de asistență medicală pentru refugiații din Ucraina care au diabet și care ar putea avea nevoie de ajutor.

Solicitarea a venit ca urmare a cererilor persoanelor cu diabet sau a organizațiilor care asigură asistență medicală de urgență în zonă. Prioritatea o reprezintă județele Satu-Mare, Maramureș, Suceava, Botoșani, Galați și Tulcea, unde se află cel mai mare număr de persoane refugiate.

__________________________________________

Аналізи на глюкозу в крові та ліки для біженців з України з цукровим діабетом

Comenteaza