Video Tișe: „Eu nu cred că s-a oprit această nebunie legată de pandemie” / Ce investiții se mai fac în spitalele clujene

Tișe: „Eu nu cred că s-a oprit această nebunie legată de pandemie” / Ce investiții se mai fac în spitalele clujene

Pentru a face față pandemiei generate de noul coroanvirus, Consiliul Județean Cluj a susținut masiv sectorul medical, alocând capitolului sănătate, cumulat, aproximativ 37 de milioane de euro.

În contextul împlinirii a doi ani de pandemie, la nivelul CJ Cluj a fost analizată situația gestionării crizei sanitare de către cele patru spitale din subordine implicate în lupta cu COVID-19. Este vorba de Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Recuperare și Spitalul de Urgență pentru Copii.

Astfel, în cele patru unități medicale au fost internați în acest interval 26.424 de pacienți. Peste 97% dintre aceștia au fost vindecați, externați la cerere sau transferați la alte spitale, durata medie de spitalizare fiind de 7,96 zile.

„De doi ani încoace, Consiliul Județean alocă foarte mulți bani pentru spitalele din județ, în special pentru cele 5 spitale din subordinea noastră. Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello sunt două dintre unitățile medicale care au fost vârfuri de lance în această luptă împotriva COVID-19. 

În statistica făcută nu am inclus spitalul de la Borșa, despre care știm că are un regim special. Vorbim de Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Copii, Spitalul Leon Daniello și Spitalul de Recuperare. În aceste 4 unități au fost tratați peste 26.000 de pacienți, iar 97% dintre aceștia au fost vindecați”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe, liderul CJ Cluj.

Ce investiții mai are în planuri forul administrativ județean

Președintele CJ Cluj este de părere că pandemia nu s-a terminat, de aceea va susține în continuare domeniul sanitar.

„Noi am alocat o sumă uriașă de bani în această perioadă, din banii clujenilor. Evident, a contat foarte mult managementul spitalelor și medicii. Eu nu cred că s-a oprit această nebunie legată de COVID-19 și vom continua să susținem sistemul sanitar clujean. Sunt 17 spitale în tot județul în care noi am investit în ultimul an.

Pe lângă acești bani pe care i-am alocat direct, Consiliul Județean a pregătit și a depus deja câteva proiecte importante pentru a obține bani europeni. Vorbim de dotarea unui ambulatoriu, de dotarea sau modernizarea unei secții, ș.a. Este vorba de aproximativ 10 milioane de euro. Sănătatea a fost și este prioritatea noastră”, a mai spus Tișe.

Comenteaza