UE a bătut palma cu Pfizer/BioNTech pentru 180 milioane de doze adaptate variantei Omicron

UE a bătut palma cu Pfizer/BioNTech pentru 180 milioane de doze adaptate variantei Omicron

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că statele membre au comandat 180 milioane de doze de vaccin anti-COVID adaptat variantei Omicron, în al treilea contract încheiat cu companiile Pfizer/ BioNTech.

Ursula von der Leyen a transmis într-o postare pe Twitter că producătorii s-au angajat să dezvolte aceste vaccinuri adaptate în 100 de zile, dacă există o astfel de cerere.

„Contractele noastre prevăd că toate companiile vor dezvolta vaccinuri adaptate, dacă sunt solicitate, în termen de 100 de zile. Statele membre au convenit să comande o primă tranșă de peste 180 de milioane de doze suplimentare de vaccinuri adaptate, în cadrul celui de-al treilea contract pe care îl avem cu BioNTech-Pfizer”, a declarat Ursula von der Leyen, la finalul summitului cu liderii UE, potrivit rohealthreview.ro.

De asemenea, președinta Comisiei Europene a reafirmat că singura cale pentru a ieși din pandemie este vaccinarea anti-Covid.

„Vaccinarea în masă este singura cale de ieșire din pandemie. Comisia Europeană a oferit statelor membre milioanele de doze necesare. Continuăm să încurajăm țările din blocul comunitar să comande cantitățile necesare”, a mai spus președinta Comisiei Europene.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza