UMF Cluj face soluţii dezinfectante pentru Spitalul Judeţean Cluj
- Scris de Ziua de Cluj
- 25 Mar 2020, 20:33
- Sănătate
- Ascultă știrea
UMF „Iuliu Hațieganu” contribuie la eforturile autorităților de a ține sub control pandemia, folosindu-și toate resursele în beneficiul sănătăţii publice.
Astfel, colegii din cadrul Facultății de Farmacie prepară la nivelul laboratoarelor proprii soluții dezinfectante. Acestea sunt puse la dispoziția personalului medical din Spitalul Clinic Județean de Urgență, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului virus. Activitatea continuă și am fi bucuroși dacă putem găsi binevoitori care să ne ajute cu provizii de alcool etilic pentru prepararea soluțiilor.
De asemenea, Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj va organiza centre de diagnostic a infecției cu noul Coronavirus și va pune la dispoziție spații de carantină în hotelurile deținute de ei.
Universitatea noastră, având infrastructura necesară, va organiza centre de determinare specifice pentru diagnosticul infecției cu noul coronavirus SARS-COV-2. Au fost comandate kit-uri pentru diagnostic, în universitate existând medici și cercetători care au expertiza necesară pentru aceste determinări. De asemenea, Centrul de conferințe Socrates (hotel UMF) va putea fi folosit pentru carantinarea persoanelor suspecte de infectarea cu Covid-19, iar City Central Hotel va fi pus la dispoziția Spitalului Clinic Județean de Urgență, a precizat rectorul UMF prof.dr. Anca Buzoianu.
În plus în caz de nevoie studenții care doresc vor putea face voluntariat în spitale.
Din dorința de a ajuta comunitatea și instituțiile sanitare în această perioadă dificilă, UMF Iuliu Hațieganu, prin specialiștii săi, cadre medicale și studenți, se alătură și sprijină eforturile medicilor, asistenților medicali și tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății în lupta cu această infecție. Conducerea UMF„Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a apelat la studenții Facultății de Medicină, care au posibilitatea de a contribui ca voluntari la sprijinirea activităților în cadrul camerelor de gardă, unităților/compartimentelor de primiri urgențe. Voluntarii trebuie să fie cel puțin în anul IV al Facultății de Medicină, specializarea medicină generală, respectiv în anul II, specializarea Asistență medicală generală. În același timp, Universitatea este preocupată de siguranța studenților, motiv pentru care implicarea acestora va fi solicitată doar în situația depășirii capacității structurilor existente de a asigura personal medical angajat, a adăugat rectorul UMF prof.dr. Anca Buzoianu.