Kit-urile pentru testele de diagnosticare COVID-19 sunt pe terminate la DSP-uri?

Kit-urile pentru testele de diagnosticare COVID-19 sunt pe terminate la DSP-uri?

După ce, în ultiumele zile aproximativ 200 de suceveni au cerut să fie testaţi, laboratorul de testare de la DSP Suceava a rămas fără kit-uri miercuri. Dinu Sădean, director al DSP Suceava, spune totuşi că vor fi prelevate probe în continuare, dar că testările se vor face la Iaşi.

O nouă tranşă de kit-uri va ajunge la Suceava la mijlocul săptămânii viitoare deoarece, momentan, DSP Suceava nu mai a rămas fără kituri pentru testul de diagnosticare COVID-19, informează Mediafax

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Dinu Sădean, spune că la laboratorul DSP nu mai sunt kit-uri. Motivul? Se pare că nu au estimat că vor fi atât de multe testări la cerere. 
 
„Am avut până astăzi (joi n.red.) kit-uri, azi s-a lucrat. De mâine nu mai avem. (...) Kit-urile s-au terminat şi vom avea câteva zile de pauză vis-a-vis de kit-urile de testare, timp în care testările vor merge şi vor fi trimise la laboratorul cu care noi colaborăm. În fiecare zi testele vor pleca la analiză", a declarat pentru Mediafax Dinu Sădean, directorul DSP Suceava. Probele vor fi trimise la Iaşi. 
 
„Teste la cerere am avut 200, 200 şi ceva, nu vă pot spune exact numărul. De la jumătatatea săptămânii viitoare, miercuri sau joi s-ar putea să avem kit-urile noi.", a mai explicat Sădean.  

Comenteaza