Un medicament de la Pfizer, eficient în tratamentul unor pacienți cu cancer

Un medicament de la Pfizer, eficient în tratamentul unor pacienți cu cancer

Medicamentul produs de compania americană Pfizer s-a dovedit eficient în extinderea supravieţuirii la pacienţii cu limfom.

Pfizer a anunţiat că medicamentul său Adcetris a extins supravieţuirea la pacienţii cu cel mai frecvent tip de limfom, într-un studiu în stadiu avansat, susţinând eforturile de extindere a utilizării tratamentului obţinut prin achiziţionarea Seagen, pentru 43 de miliarde de dolari, transmite Reuters, conform news.ro.

Compania a declarat marți că intenţionează să discute cu autorităţile de reglementare o cerere de aprobare pentru a trata aceşti pacienţi.

O aprobare a Adcetris pentru cel mai frecvent tip de limfom va deschide calea pentru cea de-a opta autorizare pentru medicament şi va consolida un portofoliu de oncologie care are deja peste 25 de terapii aprobate.

Terapia combinată constând din Adcetris şi alte două medicamente a fost semnificativă statistic în comparaţie cu un placebo în extinderea supravieţuirii la pacienţii cu limfomul cunoscut sub numele de limfom difuz cu celule B mari.

Studiul a testat 230 de pacienţi al căror cancer nu exprimă o proteină cunoscută sub numele de CD30 şi revine după o perioadă de remisie sau nu răspunde la tratament.

Medicamentul, în comparaţie cu o combinaţie de alte două medicamente plus placebo, a arătat, de asemenea, îmbunătăţiri în ambele obiective ale studiului secundar de supravieţuire fără progresie sau perioada de timp înainte ca boala să înceapă să se agraveze.

De asemenea, a arătat îmbunătăţiri ale ratei generale de răspuns sau ale proporţiei de pacienţi care au un răspuns parţial sau complet la terapie.

Comenteaza